Tapaturmia sattuu ja sairauksia esiintyy, usein silloin kun sitä vähiten odottaa. Ja vilkkaat lapset joutuvat onnettomuuksiin aikuisia useammin. Nopean ensiavun saaminen kohentaa merkittävästi uhriksi joutuneen terveydentilaa, mikä puolestaan johtaa nopeampaan toipumiseen.
Lapset ja nuoret saavat vammoja vapaa-ajallaan, usein harrastaessaan urheilua tai liikenteen joukossa liikkuessaan. Toki tapaturmia sattuu myös koulupäivien aikana. Tavallisimpia vammoja ovat hengitysteihin joutuneet vieraat esineet, ranteen tai nilkan nyrjähdys, aivotärähdys, haavat, silmävammat ja luunmurtumat. Mahdollisuus puuttua tilanteeseen ja auttaa loukkaantunutta toveria on ensiarvoisen tärkeää asianosaisille.
Ensiapukoulutuksemme on suunniteltu kohderyhmän tarpeet huomioiden, esikoulusta aina toiselle asteelle ja opettajille. Eri koulutusjaksot räätälöidään kohderyhmän iän ja halutun kurssipituuden mukaan. Yksi kurssi kestää yhdestä kolmeen tuntia. Jokaiselle kohderyhmälle tarjotaan enintään neljä kurssijaksoa, ja kukin jakso voi olla muista riippumaton tai osa laajempaa kokonaisuutta.
Esimerkkejä erilaisista koulutusjaksoista:
Kaikki koulutusmateriaalimme perustuu viimeisimpään kansalliseen ja kansainväliseen ensiapu- ja elvytysohjeistukseen.
Kouluttajina toimivat Johanniittain avun hyväksymät ensiapukouluttajat. Vastaavana kouluttajana ja toiminnan valvojana toimii ensiavun ja terveystiedon koulutuksen (ETK) omaava henkilö. Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus ensiavusta ja päivystystyöstä. Koulutamme sekä suomeksi että ruotsiksi.
Kyllä, haluan kuulla lisää ensiapukursseista